amazon

shopclues

myntra

Home / computer hardware mcqs / Computer Hardware MCQ Section 1.1

Computer Hardware MCQ Section 1.1

Computer Hardware Questions & Answers for Various Competitive Exams.

1.Which of the following would most likely NOT be a symptom of a virus ?

  1. Existing program files and icons disappear.
  2. The CD-ROM stops functioning.
  3. The Web browser opens to an unusual home page.
  4. Odd messages or images are displayed on the screen.
  5. None of these

 

View Answer

View Answer

Answer: Option 2

2.What is the correct association between a hardware component and a computer function?

  1. Monitor > input
  2. Mouse > input
  3. CPU > storage
  4. Hard disk > processing
  5. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option 2

3.For move to the bottom of a document, press ……..

  1. Auto summarize
  2. Home key
  3. Ctrl + Home key
  4. End key
  5. Ctrl + End key

View Answer

View Answer

Answer: Option 5

4.By default, your documents print in ….. mode

1.Page setup

2.Portrait

3.Landscape

4.Print preview

5.None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option 2

5.What does the SMTP in an SMTP server stand for?

  1. Simple Mail Transfer Protocol
  2. Serve Message Text Process
  3. Short Messaging Text Process
  4. Short Messaging Transfer Protocol
  5. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option 1

6.What’s considered the ‘backbone’ of the World Wide Web?

  1. Uniform resource locator (URL)
  2. Hypertext mark-up language (HTML)
  3. Hypertext transfer protocol (HTTP)
  4. File transfer protocol (FTP)
  5. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option 3

7.We access the World Wide Web using:

  1. Browsers
  2. Instant messaging applications
  3. High bandwidth
  4. Search engine
  5. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option 1

8.A wireless network uses ………. waves to transmit signals.

  1. Mechanical
  2. Radio
  3. Sound
  4. Magnetic
  5. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option 2

9.What device includes an adapter that decodes data sent in radio signals?

  1. Modem
  2. Digital Translator
  3. Router
  4. Switch
  5. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option 3

10.Which of the following is Not a characteristic of a compluter?

  1. Intelligence
  2. Speed
  3. Versatility
  4. Automation
  5. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option 1

Check Also

Automata Theory Multiple Choice Quaestion & Answers (MCQs) set-47

1. A DTD is associated with a XML file by means of ___________ a) Function …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!